Streekwaar Winterfeest

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 12/12/2021
12:00 - 16:00

Location
Thuis

Categories


[ENG. BELOW]
Kombucha, duurzaam lokaal brood, biologische groente uit Renkum, nieuwe boeren… Wat voert StreekWaar in haar schild? Duurzaam lokale producenten van StreekWaar en Thuis Wageningen nodigen je uit voor het Winterfeest!
Je bent van harte welkom om te genieten van glühwein bij het vuur, om duurzaam lokale hapjes en drankjes te proeven. Je kunt genieten van live cooking, een workshop, je kunt de StreekWaar producten bekijken en kopen en je ontmoet de boeren, bakkers en andere producenten in het echt! Laat je informeren en stel je vragen.
[ENG.]
Kombucha, sustainable local bread, organic vegetables from Renkum, new farmers… What is StreekWaar up to? Sustainable local producers of StreekWaar and Thuis Wageningen invite you to the Winterfeest!
You are most welcome to enjoy mulled wine by the fire, to taste sustainable local snacks and drinks. You can enjoy live cooking, a workshop, view and buy the StreekWaar products and meet the farmers, bakers and other producers in real life! Be informed and ask your questions.
Met o.a.:
Workshop Design your own burger
Duurzaam lokale StreekWaar markt
Live cooking
Presentatie ‘no-dig’ landbouw
Duurzame Dialoog: cosumenten beslissen mee over eerlijke en duurzame landbouw
Presentatie producentevereniging StreekWaar: wat maakt StreekWaar uniek?
Proeverij met o.a. lupine bitterballen, paddestoelen, kombucha en meer lokale lekkernijen
Duurzaam lokale warme Kruidendrank, appelsap en Glühwein bij het kampvuur
Aanmelden hoeft niet, toegang gratis, check streekwaar.nl/winterfeest voor de laatste corona updates
Programma | Programme (voorlopig / under construction)
13:00 – 13:30
StreekWaar presents (GB/NL)
Boer Jan Wieringa van boerderij Veld en Beek vertelt over zijn boerderij en waarom hij lid is van StreekWaar en hoe de duurzaamheidsprincipes tot stand kwamen. |
Farmer Jan Wieringa of organic farm Veld en Beek shares his story about his farm and explains why he is part of StreekWaar, inlcuding the collectively agreed upon sustainability criteria
14:00 – 14:30
Duurzame Dialoog (NL)
Dialoog over wat consumenten kunnen doen voor duurzamere voedselproductie. Gesprek olv Yanina & Klarien. Met: Boerenonderzoeker Laura van Oers (Voedsel Anders, en Copernicus Instituut Utrecht) deelt ervaringen en verhalen van voedsel initiatieven waarbij burgers het heft in eigen hand nemen en samen met de boeren beslissen over duurzaamheid
15:00 – 15:30
No-dig farming (GB)
Tuinders Chris Chancellor en Pauline Martel delen hun ervaring en ideeën over dé nieuwe trend in duurzame tuinbouw: groente telen zonder te ploegen of de bodem te verstoren. Hoe doen ze dat?|
Farmers Pauline Martel and Chris Chancellor share their experience and ideas about no-dig farming, the new trend in sustainable farming: grow vegetables without plowing and without disturbing the soil. How do they do that?